Index Page Find us on Facebook  Find us on twitter  Follow our RSS Feed
It is currently Sat Dec 16, 2017 5:55 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: fuel pump issue
PostPosted: Mon Jan 13, 2014 9:43 pm 
Offline
Regular Poster
Regular Poster
User avatar

Joined: Mon Nov 30, 2009 4:08 pm
Posts: 185
Location: south wales
Drives: 2.0 fiesta azura
Right guys the fuel pump on the fezzy decides to stop working now and then.so today the fuel pump stopped again so i took out the relay and riged it so the pump stayed on constant.so i started the car and it ran normal.so i took the riged relay back out and put a normal relay back in and the fuel pump came back to normal any ideas on whats wrong
cheers blunty

_________________
Image
blunty


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fuel pump issue
PostPosted: Mon Jan 13, 2014 9:59 pm 
Offline
Poster
Poster

Joined: Mon Jul 15, 2013 10:05 pm
Posts: 91
Check the crashsensor.. changed mine also,same problems.
Worked now and then


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fuel pump issue
PostPosted: Mon Jan 13, 2014 11:26 pm 
Offline
Regular Poster
Regular Poster
User avatar

Joined: Mon Nov 30, 2009 4:08 pm
Posts: 185
Location: south wales
Drives: 2.0 fiesta azura
Cheers mate will try that

_________________
Image
blunty


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fuel pump issue
PostPosted: Mon Mar 03, 2014 8:45 pm 
Offline
Regular Poster
Regular Poster
User avatar

Joined: Mon Nov 30, 2009 4:08 pm
Posts: 185
Location: south wales
Drives: 2.0 fiesta azura
BUMP!!!!!!!! changed the crank sensor and fuel pump still the same problem :(

_________________
Image
blunty


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fuel pump issue
PostPosted: Tue Mar 04, 2014 12:34 pm 
Offline
Elite FSI Poster
Elite FSI Poster
User avatar

Joined: Wed Sep 10, 2008 1:21 pm
Posts: 1285
Location: Aberdeen, Scotland
If removing and replacing the relay made it work then it sounds to me like a dodgy connection on the relay.

I would take it out and clean all contacts/check for broken wires around the relay.

Paul


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fuel pump issue
PostPosted: Thu Mar 06, 2014 2:43 pm 
Offline
Regular Poster
Regular Poster
User avatar

Joined: Mon Nov 30, 2009 4:08 pm
Posts: 185
Location: south wales
Drives: 2.0 fiesta azura
After doing some testing the relsy aint always recieving igntion live any suggestions

_________________
Image
blunty


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: fuel pump issue
PostPosted: Thu Mar 06, 2014 3:32 pm 
Offline
Elite FSI Poster
Elite FSI Poster
User avatar

Joined: Wed Sep 10, 2008 1:21 pm
Posts: 1285
Location: Aberdeen, Scotland
Hi mate,

Standard no signal checks

1) Poor connection at relay
2) broken cable on run from relay to ignition
3) poor connection at ignition

Simple fix would be run a new cable with spades from relay to ignition switch (pretty sure you can pull ignition live from there!)

Paul


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron